top of page

Hakiki Deri Terimleri




ANİLİN BOYALI Deri, tamamen şeffaf bir boya ile boyandığı için boyasının tamamı boyalıdır. Çünkü bitiş şeffafdır ve derinin doğal işaretlerini gösterir, bu nedenle sadece en iyi kalite deriler kullanılabilir.



ZIRH DERİSİ (ARMOR LEATHER) Tarihsel yeniden canlandırmacılar tarafından ayakkabı tabanları ve koruyucu zırh için kullanılan kalın bitkisel tabanlı deri.



KABUKTA (BARK TANNED) Ayrıca bitkisel tabanlı olarak da bilinir. Ağaç kabuğundan çıkarılan tanenlerle tabaklanmış deri.



KARIN KESİMİ (YILAN) (BELLY CUT - SNAKE) Yılan derileri, alt tarafından kesilir, böylece bronzlaştırılmış cilt yılanın normalde görünen desenini gösterir.



KROMSÜZ (CHROME FREE) Aldehit tabanlı olarak da bilinir, bu açık krem veya beyaz rengi nedeniyle çoğu tabaklayıcıların ıslak beyaz deri olarak adlandırdığı deridir. Bebek ayakkabıları ve otomobillerde kullanılır.



KROM TABAKLI (CHROME TANNED) Bu süreç, deriyi tabaklamak için çözünür krom tuzları, özellikle krom sülfat kullanır. En yaygın olarak giysi, ayakkabı ve döşemeler için kullanılır.


KABUK (CRUST) Derinin tabaklandığı, boyandığı ve kurutulduğu, ancak henüz bitirilmemiş olan deri.


YAŞLANMIŞ (DISTRESSED) Deri, genellikle daha açık renkte daha koyu bir renkle (genellikle daha koyu bir renkle) anilin boyandığı ve böylece zengin vurgular ve yapay yaşlanmış bir görünüm yaratıldığı anilin boyalıdır. Bu bitirme işlemi, derinin yara izleri, çizikler ve kırışıklıklar gibi özelliklerini vurgulamayı amaçlar. Ayrıca "antika deri" olarak da adlandırılır.


TARAK BOYANMIŞ (DRUM DYED) Deriyi maksimum boya nüfuzuna izin vermek için boyaya batırılmış bir dönme tamburunda çevirerek boyama süreci.


YAZILI DERİ (EMBOSSED LEATHER) Derinin çok yüksek basınç altında bir tasarım veya yapay dokuya "damgalanmış" olduğu deri. Bizim yazılı derilerimiz devekuşu ve timsah dokusuna sahiptir.


ET TARAFI (FLESH SIDE) Hayvan derisinin alt tarafı. Bir parça sebze tabaklı boyama derisine baktığınızda, bu pürüzlü taraftır.


TAM TANE (FULL GRAIN) Derinin tüylerin çıkarılmasından öteye değiştirilmemiş olan deridir. Derilerin en gerçek olanıdır, tüm derinin orijinal dokusunu ve işaretlerini korur. Derinin en iyi, en güçlü ve en dayanıklı tabakasıdır.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page